Top 2000 Escape Experience

top-2000-escape-room

De Top 2000 Escape Experience

Let’s Escape in Enschede gaat iets heel bijzonders doen. In de periode van 26 november 2022 tot en met 8 januari 2023 opent Let’s Escape een Top 2000 Escape Room. Een kamer waar de liefde voor muziek en de uitdaging van de Escape Room samen worden gebracht.
Waarom een Top 2000 escape room?
Vanwege een aanstaande verhuizing moesten we een aantal nieuwe kamers gaan bouwen. De nieuwe ruimtes komen pas rond januari beschikbaar. Maar vanaf 1 oktober moeten we wel de huidige locatie verlaten. De nieuwe huurbaas bood ons wel een geweldige tijdelijke ruimte aan, maar zoals je weet is een Escape Room normaal gesproken niet iets wat je snel verhuisd. Toen kwam al snel het idee om een pop-up kamer te maken. Van bestaande technieken nieuwe puzzels maken. En omdat we groot fan zijn van de Top 2000 en de periode waarin de kamer gespeeld zou moeten worden juist die periode is, leek het een perfect storm. Dus de koe bij de hoorns gepakt en hier zijn we dan.
Is muziekkennis een vereiste voor deze kamers?
Nee, dat niet. Het helpt natuurlijk wel als je Queen, Adele, 3JS en Bob Marley uit elkaar kunt houden, maar noodzakelijk is het niet. De Top 2000 draait eigenlijk om twee dingen. De ene is natuurlijk de muziek, maar de andere is cijfers. Van 1 t/m 2000… En dat al meer dan 20 jaar. Als je het een beetje volgt, dan weet je dat volgend jaar (2023) het laatste nummer van de Top 2000 het 100.000e nummer zal zijn dat men gaat draaien. Dat zijn leuke feitjes zonder dat je iets van muziek hoeft te weten. En dat is de combinatie die goud zal zijn; een klein beetje logisch denkvermogen, liefhebberij voor de muziek en een voorliefde voor domme weetjes. Als je dat kunt combineren, dan zou je wel eens een toptijd neer kunnen zetten.
Hoe lang duurt de kamer?
De maximale speelduur is 50 minuten. We beginnen ieder uur om vijf minuten over het hele uur (net na de reclame) en je krijgt dan de tijd tot vijf minuten voor het volgende uur (net voor de reclame er weer uit). Op die manier hoef je geen liedje te missen van je favoriete lijst. En de grap is dat de muziek die je hoort zo maar eens onderdeel kan zijn van de puzzels die je op moet lossen.
Wat voor soort puzzels kunnen de mensen verwachten?
Dat verklappen we natuurlijk niet. Maar muziek kent vele vormen en verschijningen, net als onze creativiteit. Dus om verrast te worden kunnen we mensen alleen maar aanmoedigen om de kamer te boeken. En om daar niet te lang mee te wachten. De kamer blijft in totaal 6 weken geopend en wordt twee keer gebouwd. In de aanloop naar de Top 2000 zijn we van ’s ochtends tot ’s avonds geopend, maar tijdens de echte Top 2000 week zijn we solidair met de lijst der lijsten en gaan we ook 24 uur per dag door (minus een uurtje voor de schoonmaak natuurlijk).
Met hoeveel personen kun je de kamer spelen?
Je moet met minimaal drie personen zijn en kunt er met maximaal zes personen in. Het leuke voor deze kamer is dat wanneer je een groep groter dan zes personen hebt je de kamer op hetzelfde moment twee keer kunt boeken en met elkaar een escape battle aan kunt gaan. De kosten voor de kamer zijn, afhankelijk van het moment waarop je wilt gaan spelen € 110 of € 125. En vol = vol. Het is echt een eenmalige kans!